Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Winkelmandje

@lesmuses.nl

Newsletter
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

hello@lesmuses.nl + 31 6 13 72 82 87
Back to top

The story of

Les Muses

In de grote commerciële beautywereld zijn er producten in overvloed,
maar hoe gezond zijn die eigenlijk en wat doen ze nou echt voor je? Spoiler: niet al te veel!

In de afgelopen tien jaar als schoonheidsspecialiste merkte ik dat hoe meer we smeren en experimenteren, hoe meer de huid van slag raakt. We vergeten dan namelijk iets essentieels: je huid kan het prima zelf.

Je huid niet tegenwerken maar er mee samenwerken, that’s the thing! Producten zouden je huid moeten ondersteunen in hoe het van nature werkt. Geen symptoombestrijding, maar natuurlijke voeding voor een orgaan dat goed functioneert en straalt van gezondheid.

Dit platform biedt je alles voor een gezonde en effectieve skincare routine.
Ik ga je niet vertellen wat je moet doen – ik deel mijn kennis en ervaring zodat jij je eigen huid kan leren lezen. Ik heb daarvoor een selectie gemaakt van pure, natuurlijke skincare die écht wat kan betekenen.
Mijn holy grail producten, mijn muzes.

hey there!

Over mij

Hi! Ik ben Lieselot, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn verloofde en onze furbaby in Amersfoort. Ik ben een gezelligheidsdier en een huismus, ondernemend en gesteld op vrijheid. Ik leef voor liefde, oprechtheid en authenticiteit en loop warm voor alles waar schoonheid in te vinden is; natuur, beauty, kunst, interieur en pure menselijkheid.

Al op mijn achttiende begon ik mijn eigen onderneming, mijn beautysalon. Ultieme vrijheid! Dit gaf mij de ruimte om me op mijn eigen manier verder te ontwikkelen. Zo ben ik buiten de gebaande paden gaan zoeken naar wat voor mij de essentie van huidverzorging is.

In een jungle van ongezonde producten en optisch bedrog vond ik mijn weg naar een holistische visie. Dat je huid een cosmetisch canvas is hebben we er zelf van gemaakt, maar je huid bekijken in het natuurlijke geheel maakt huidverzorging een stuk logischer. Noem het alternatief, maar hey, het werkt!

In mijn salon breng ik dit al jarenlang in praktijk. Het is een flinke zoektocht om producten te vinden die hier bij aansluiten en daarom speur ik al jaren het hele internet af. Dit leverde een aantal pareltjes op die aan al mijn wensen voldoen. Op dit platform breng ik ze allemaal bij elkaar, de allerfijnste producten – mijn muzes!

mijn visie

Even omdenken

Heb je er ooit over nagedacht dat jouw huid ook een eigen willetje heeft? We lijken het vaak te behandelen als een object; we smeren, schrobben, schuren en plamuren wat af. De grote beautywereld verleidt ons met talloze producten die we hiervoor kunnen gebruiken. Maar de huid is niet zo bewerkelijk als het soms lijkt. Je grootste orgaan heeft eigen plannen en is niet zo makkelijk voor de gek te houden.

Daarom bekijk ik het anders. Het heeft geen zin om je huid te belasten met allerlei werkstoffen en behandelingen als deze het natuurlijke gedrag van je huid belemmeren.

Veel effectiever is om te leren hoe je huid werkt en hoe je dat kunt ondersteunen. Dat vraagt om teamwork, en je weet, dat begint bij vertrouwen. Je huid kan het namelijk ook zelf. Er zijn geen tientallen potjes nodig zijn om haar mooi en gezond te houden. Overdaad schaadt, je huid wordt onrustig en raakt uit balans. En juist die balans is van nature zo goed geregeld!

De meeste producten zijn veel te agressief en richten zich vooral op het bestrijden van symptomen. Ontvetten, ontsmetten, matteren en camoufleren; het lost vaak niet zo veel op. Sterker nog, als je huid kwetsbaar wordt laat ze het er niet bij zitten, ze komt in actie om zichzelf te beschermen. Die jij vervolgens opnieuw gaat bestrijden. Herkenbaar? Deze vicieuze cirkel doorbreek je door te zoeken naar de kern.

Effectieve huidverzorging pakt problemen aan bij de oorzaak. Zo kunnen bijvoorbeeld puistjes ook uit kwetsbaarheid ontstaan en heeft je huid dan dus geen baat bij de reguliere aanpak van extra reinigen of peelen, maar vraagt het juist om voeding en bescherming. Of zo maakt je huid extra talg aan als het uitdroogt, dus heeft ontvetten in dat geval geen zin en kan je een vette huid soms dus zelfs beter nog meer invetten.

Makes sense? Een holistische kijk op het natuurlijke geheel maakt huidverzorging een stuk logischer. In de onderstaande artikelen vertel ik je er nog veel meer over!

Meer weten? Deze artikelen vertellen je alles.

Be your
own muse

Frida zei het! De Mexicaanse kunstenares was zelf haar grootste muze. Haar zwaar beschadigde en getraumatiseerde lichaam was een inspiratiebron voor talloze zelfportretten. Dus, zullen we even stoppen onze huid te beoordelen op vlekjes, putjes en puistjes?

Je huid is geen cosmetisch object, je huid is gemaakt om jou te beschermen. Het is je schild naar de buitenwereld, de bumper van je organen. Maar ook de spiegel van je ziel; het toont sporen van je gezondheid en het verraadt onze emoties nog voordat we het zelf doorhebben. Als een archief staat je leven er op getekend, gevormd naar je karakter.

Zorg ervoor zoals je dat voor je hele lichaam doet. Voed het, bescherm het, ondersteun het. Kijk hoe het ermee gaat en voel wat het nodig heeft. En vooral, ongeacht hoe strak het wel of niet is, welke vormen en kleuren het heeft en hoeveel littekens er op zijn achtergebleven; wees er trots op!

You don't have permission to register